I need sleep!!

Detta blir ett kort och tråkigt inlägg. Jag behöver nämligen er hjälp!

Texas har aldrig varit mycket för att sova, men på sistone är det nästan löjligt. Visst kan han slappa på dagen och så, men nätterna fungerar inte som förr. Jag minns inte riktigt när jag sist fick sova en hel natt, men det var då rakt inte nyligen.
Det konstiga är att Texas är rumsren sen ett ganska bra tag tillbaka och han har aldrig några problem med att hålla sig en hel natt. Vi tar ut honom sent på kvällen.
Trots det ska han alltså böka och gnälla och kraffsa hela natten lång. Jag är inte helt förtjust i att behöva kliva upp ett par gånger varje natt. Trodde liksom att den tiden var förbi.

Jag är själv rätt övertygad om att det har med könsmognaden att göra. Han har blivit oroligare, gnälligare, nosigare, mer nyfiken och markerar som en dåre (endast utomhus, thank God!). Den dåliga sömnen har kommit i samband med övriga tecken på könsmognad. Trots logiken vill min hönsmammahjärna gärna få det till att det är mina studier och min bitvisa frånvaro som orsakat stress och sömnlöshet. Därför vill jag nu fråga er:

Sov era hundar dåligt när de blev könsmogna? Känner ni till någon vars hund sov dåligt under en period i samband med detta? Har vovvar helt enkelt svårare att hålla sig under den här perioden?


OERHÖRT tacksam för svar!
/Sömnlös Student

Kommentarer
Postat av: Jonna & Puff

Puff är en sömnig liten sak. Han har alltid sovit hela nätter (från natt 2 när han kom hem) och jag tror att under det lite dryga året vi har haft han har vi gått ut med han under natten typ 2 gånger.Så nej, hans sovvanor förändrades inte när han blev könsmogen. Hans (natt)sömn är heligt för honom, det kan inte några tjejer förstöra.

2010-02-01 @ 22:48:51
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: cecilia (med Saga & Betty)

uch så jobbigt!Jag har ju 2 tikar, Betty sover hela natten å har alltid gjort, men Saga är vaken mycket. Förut så gnällde hon på natten, kraffsade på mig, jag gick såklart ut med henne. Men tillslut så gav jag upp, när hon kraffsade på mig så sa jag bara åt henne att lägga sig ner, å hon somnade utan att pinka inne. Sen dess så är hon vaken på natten till å från, men vi går ALDRIG ut. Vissa hundar är nog bara sånna, som är vakna på natten. Vi människor är ju också olika.Du får försöka tänka positivt när de e jobbigt. Tänk på att de e bra träning inför framtiden med barn.

Hoppas de ordnar sig. kram

2010-02-02 @ 09:35:00
URL: http://cettcilias.blogg.se/
Postat av: Linda

Oj! Det låter jobbigt.

Jag har inte haft de problemen med mina hundar, så tyvärr kan jag inte hjälpa dig.

Några råd är att se till att han är trött innan ni ska sova. Det kanske är någon fix idé han har fått att han ska krafsa, gnälla och böka. Prova med att ignorera honom när han gör så, så att han inte får som han vill. Jag antar att du har honom i sängen. Prova med att han enbart får sova i sin bädd vid sidan om sängen istället. Du kan ju använda dig av olika aktiverings leksaker och att han får söka efter tex godis eller något annat, spåra m.m. så att han blir trött. Är du borta mycket under dagtid? Han kanske inte klarar av att vara ensam hemma. Detta är bara lite funderingar jag har. Hoppas att det löser sig för er.

2010-02-02 @ 13:09:10
URL: http://spoileddog.blogg.se/
Postat av: jannica

Ojdå... Det har säkerligen med könsmognaden att göra. Zhalle och Atlas har inte gjort så.. Men jag antar att det är väldigt individuellt, som allt annat.Det ända tipset jag kan ge, är att ignorera.. Däremot om han är kissnödig och inte kan hålla sig kan man ju kanske gå ut en extra runda på natten.Det är inte lätt att vara hundägare!

Skulle vara så skönt om vi bara kunde prata med dom, haha...

2010-02-02 @ 16:09:01
URL: http://zhalleslashatlas.blogg.se/
Postat av: Ebba

Figge, som Molly skrivit en hel del om i bloggen, gör likadant. Han är dock 10 år och har sjukdomen Cursing som har med hormoner att göra. Under vissa preioder (runt jul) gör han så, piper, krafsar och vandrar på nätterna. Dock vet man inte om det har med sjukdomen att göra eller om det är något annat.Vill verkligen inte skrämma upp dig!!! Det är säkert inte av samma anledning. Men könsmognaden rubbar ju lite på hormonerna precis som hans sjukdom så det kan säkert vara det!Mvh

Ebba

2010-02-02 @ 17:45:22
URL: http://dreamingaboutmolly.blogg.se/
Postat av: Alexandraida♥

Han har inte Urinvägsinfektion?

Revo va mkt orolig en tid och ville ut mkt.

kram

2010-02-02 @ 18:30:58
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Ni kanske har en löptik i närheten?

Kanske har han blivit lite kall o fått urinvägsinfektioner eller så?

Hoppas det går över snart så du får sova :)!

2010-02-02 @ 20:20:32
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Carina

Har aldrig haft några problem med nattsömn förutom att jag vaknar själv varje natt :-) men hundarna sover så gott som hela natten. Enzo kan hoppa upp i sängen och ner några gånger men det är ingen fara, inget gnäll eller så. Kanske har det med könsmognaden att göra men det är nog väldigt olika. Enzo är ju 9 månader snart och det har aldrig varit något med honom. Han kanske testar dig lite, så om han är frisk för övrigt hade jag nog testat att bara ignorera honom. Ha en bra dag

2010-02-03 @ 11:56:46
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Anna & Kompis

Usch, låter inget vidare. Tyvärr har jag ingen egen erfarenhet av det, men så har jag aldrig haft hanhund heller. Spontant tänkte jag i samma banor som Patricia. Med tanke på att han håller på och bli "vuxen", så skulle det ju kunna vara en löptik i närheten eftersom han är så mycket mer nosig och markerar mycket. Veterinären kan säkert svara på de här frågorna när ni ska dit i eftermiddag. Hoppas det löser sig, så att ni får sova lugnt genom nätterna igen. LYCKA TILL! Kram!

2010-02-08 @ 09:11:39
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: michelle

Åh kan tänka mig att de jobbit. Hade inga sådana problem med Tigger. Hoppas de löser sig.

2010-02-08 @ 14:15:55
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: Anna Posh Pooches

Jag har aldrig haft problem med någon hund under nattetid :S Mina börjar vissna och vill gå upp och lägga sej vid tiotiden. Tigger står ofta vid dörren så jag ska öppna så han kan pipa upp och lägga sej i sin soffa vi har i rummet åt honom. Haha, en hundsäng är inte gott nog åt honom inte! Skämt åsidor, mina sover som stockar, och det har dom väl gjort sen dom vart rumsrena skulle jag säga. Baby får man till och med DRA upp på morgonen, eller så lämnar man honom så kommer han ner när han är redo.Lycka till nu med kastreringen och jag hoppas att du får en Texas lik mina två kastrater!

2010-02-17 @ 22:04:57
URL: http://poshpooches.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback