Morgonstund

Jag tar det här med morgonfräsch till en helt ny nivå.

Hundslem-dreads är det nya svarta.


http://pulipuppiesblog.com/files/komondor3.jpg
Sara?

Kommentarer
Postat av: Trican

Hej! Jag skickar länken till dej där jag beställde mitt. http://eskilstunahundcenter.se/webbutik.htm

Men de brukar ha sådan här i lite djurbutiker också:). Finns mindre varianter också, kanske inte just av den jag har, men på denn sidan jag skciade till dej fanns det något som hette Litetben eller litet hjärta. Kika in så får du se:)

Kram

2009-10-15 @ 10:36:28
URL: http://www.metrobloggen.se/tila
Postat av: Elin

Om Enso skulle vilja sova på mitt huvud, skulle jag vara mos ;P.. eller kanske inte mos men inte mås så bra med 10½ kilo hund på huvudet. Haha.



Jag förstår precis vad du menar. Om dagarna så är det ju bara jag och Enso här hemma med. Och första tiden så var han som en påhängnad på min kropp (när vi var inne). Samt jag en liten hönsmamma som inte klarade något gnäll eller skäll. Vilket resulterade i en nöjd Enso, men en överstressad Elin. Man kunde liksom inte gör något annat än att anpassa sig efter honom. Och så fort man gjorde något så kom det lite gnäll. Och som du säger så dratta även han efter minsta meter jag gick.



Och så var det väll första veckan kanske, sedan så jäklar, haha, nedå. Men ett sånt beteendemönster är ju varken hälsosamt för hund eller matte, att vara så beroende av varandra. Så jag stängde dörren när jag gick på toaletten, när jag duschade osv. Och han gnällde faktiskt inte alls då utan det gick bra! :) det gäller att man tror på att det ska gå bra.



Jag bor ju i ett tvåplanshus så sedan så fick han vara kvar där nere när jag sprang upp och hämtade grejer osv. Och nu så är han mestadels på nedrevåningen även när han och jag är själva hemma och jag sitter här uppe vid datorn. Han ser mig då från trappen och brukar ligga på dörrmattan och sova. eller leka med sina tusen leksaker ;p I början stod han och gnällde vid trappan (men bara att försöka stänga öronen och vara stark) han (enso) ska ju definitivt inte få ngt genom att gnälla.



Nu så står han knappt aldrig vid trappan, utan när han kommer och gnällerskäller till att han vill ut. Men detta har ju utvecklats mer och mer, framförallt med tanke på att han håller sig längre stunder. Och jag har ganska tydligt för mig hur jag vill ha det, inget skäll och gnäll vill jag ha i onödan. Likadant när vi äter han får vara med så länge han är lugn och tyst och kanske ligger på mattan osv.. Men kommer han och sätter sig och visar tendens till att tigga eller att han gnäller eller skäller föra att få uppmärksamhet. Då får han gå ut i groventrén där jag sätter ett kompostgaller för dörröppningen. Han har lite leksaker och en kudde och grejer där ute så han kan roa sig ;p..



Men likadant där, gnäller han och håller på får han vara kvar, när han blir tyst och lugn så får han komma ut igen. Och gör han samma grej då, så får han gå tillbaka dit igen.



Kanske ska klargöra att han liksom inte åker dit ut som någon skamvrå när han gör minsta lilla, utan när han varvar upp och skäller fleragånger och gnäller när man sitter och äter vid köksbordet. Just för att jag absolut inte vill ha en tiggarhund, eller en hund som kommer och lägger huvudet i knät på folk när man äter. (vet själv när man varit borta hos andra som har hund, när deras hundar kommer så och hur jobbigt det är).



Sedan är ju han som sagt 15 veckor nu.. Och han vet vad som gäller.. Därav konsekvenserna. (det var ju inte så att jag sa till han eller han fick gå till ett annat rum första veckan/veckorna) jag har aldrig liksom varit hård mot han, bara tydlig och det tror jag både han och jag mår bra av.



Blev visst en lite luddig novell detta..

Men hoppas att du förstår mig rätt, och fråga om det är något mer du undrar. Somsagt är jag ju med ny på fronten fast varit det några veckor mer bara.. och kanske några tips rikare. Hehe



Ha det bra!

2009-10-15 @ 12:09:43
URL: http://elinoenso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback