Saker att bemästra innan valpköp
  • Inkallningar

  • Skvallerträning

  • Sidan-kommando

  • Slipa på koppelträning; aldrig okej att dra

  • Hundmöten ska bara ske efter ett ”varsågod”

  • Stanna-kommando som fungerar vid störning och i farten

  • Vänta en bit ifrån dörren innan passering

  • Fungerande tyst-kommando för de gånger Texas ser eller hör ett spöke

  • Tassarna ska vara i marken när man hälsar

  • PassivitetsträningMärker när jag skriver detta att det inte alls är så farligt som jag tänkt. Det mesta handlar bara om att finslipa det som redan finns. Dessutom är det mest jag som varit för lat/bekväm/upptagen/okunnig för att vara konsekvent i alla lägen. Texas är jätteduktig bara man tar tag i det.

 


Alla barnen ställde om till vintertid utom Sara...

... men det är ju positivt, då har man en hel extra timme på sig att fylla. Jag har lovat Texas och mig själv en tur till brukshundklubben idag men än så länge spöregnar det. Vi avvaktar.

Jag har alltså planer på att utöka familjen med en liten (tur att Sambon aldrig läser här) men detta ställer förstås vissa krav på mig och Texas. Oroa er inte, Texas måste vara åtminstone 2-3 år och snäppet mer stabil innan en valp flyttar in här. Det skadar dock inte att börja planera i tid (och längta!!).

Det finns fortfarande mycket att önska från min och Texas relation. Det är ju min första hund så allt har inte gjorts på "rätt sätt" från början. Det är mycket att justera och åtgärda. Eller, mycket och mycket. Nu överdriver jag. I vilket fall tänkte jag att jag skulle göra en lista över de saker jag är missnöjd med och de saker jag tycker att vi bör bemästra innan ett nytt litet liv kommer och ska uppfostras. Det är ju faktiskt tanken att Texas ska hjälpa och inte stjälpa den lilles utveckling.


Bebis!

Träning

Detta är en guds gåva till studenter; en studiefri helg efter tenta och innan nästa delkurs kör igång. Vad gör man? Jo, man tar tag i allt det där man velat göra men ej haft tid för. En sak som ligger i topp på listan över 'borden' är träningsdagbok. Jag köpte mig en vacker (och dyr) liten skapelse som skulle hjälpa mig med detta. Tanken var att ju mer möda (och pengar) jag lägger på att hitta den ultimata boken, desto större chans att mitt dåliga samvete hjälper mig att skriva regelbundet. Tyvärr är jag alldeles för kontrollkåt och oflexibel för att det ska hålla i längden. Och inte bara i längden, det stupade redan på första inlägget. När jag väl köpt mig bok och skulle skriva första lilla texten om dagens träning kom jag på att det skulle se larvigt ut att börja bara sådär. Först måste jag ju återge den senaste tidens träning. Alltså ungefär ett år. Har ni läst mina tidigare inlägg vet ni att kortfattade sammanfattningar inte är min grej. Alltså satt jag och skrev tills handen värkte men hann för den sakens skull aldrig fram till dagens datum. Där och då insåg jag mina begränsningar, blev lat och gav upp.

Och så föll tankarna på min bortglömda lilla blogg. Tangentbordsskrift är ju hundra år snabbare är skrift för hand, hur mysigt det än känns med personliga små skrivböcker, och felskrivning korrigeras enkelt med hjälp av några snabba tryck på tangenten.

Alltså, detta får bli en plats för träningsdagboken. Som jag skrev i förra inlägget (för ungefär tusen år sen) så är målet en liten lillasyster till Texas. Åh, jag blir nästan rörd bara jag skriver det. Jag har stora planer och det är ett väl genomtänkt beslut men ska jag skriva hur jag tänkt kommer det att bli ytterligare några sidor text. Och det orkar ju knappt jag läsa så vi struntar i det.

Detta skulle alltså bli några korta rader innan jag började på listan med färdigheter som jag och Texas ska bemästra innan lillasyster flyttar in. I vanlig ordning blir några korta rader plötsligt flera korta rader. Attans. Lista får bli nytt inlägg. Någon måtta får det ju vara.

Blivande lillasyster?