Bollarna är borta!

Kära bloggvänner,

Igår var det så äntligen dags för den stora, livsavgörande förändringen i våra och Texas liv. Kastreringen. Jag hade föreläsning fram till klockan 16 och stressade sedan hem för att plocka upp vovve och möta sambon för att bli skjutsad till kliniken. Valet föll på Årsta Djurklinik då de, till skillnad från många, baserade priset på hundens vikt. Alltså föll den slutgiltiga notan på 1490:- inklusive tratt och smärtstillande tabletter. Nästan så att man kunde göra det lite oftare, bara för att det var så billigt. Hurra för det!

I alla fall. Jag hade förstås närvaro nog att dokumentera gårdagen då jag tänker mig att detta blir något att se tillbaka på och minnas med glädje.

"Åh, minns du när vi kastrerade lilla Texas? Tänk att han var så galen och hyper där innan, det kan man inte tro nu när han bara ligger som en trasa i soffan hela dagarna".

Ungefär så kommer det med största sannolikhet att låta om ett par år. Inte för att Texas visar några som helst tecken på begynnande slöhet, men det kommer nog.


Såhär såg Texas ut när han bad för sina bollars liv på väg till kliniken.


En filurig matte håller hårt i hunden som väldigt snart ska somna in.


Plötsligt blev hela kroppen tung och vovven sjönk så sakta ihop i en söt liten hög. Sambon och jag passade på att njuta av lugnet.


När vi fick hem vår lilla tuss var han inte så kaxig. Oj vad pömsig han var!


Han somnade mitt i rymningsförsöken!

När det väl var sängdags tänkte jag lyckligt att jag äntligen skulle få min första ordentliga nattsömn på flera veckor. Underbart med drogade hundar!
Tyvärr varade inte lyckan så länge. Texas tyckte nämligen att det var dags att vakna precis just då så han for runt som en liten dåre och hoppade upp och ner i soffan och sängen. Förmodligen inte att rekommendera för en nyopererad hårtuss.
Vi valde att ha honom instängd i vårt sovrum under natten så att han inte skulle springa runt lika mycket. Med jämna mellanrum vaknade jag alltså av att en tratt smällde mig i ansiktet eller att en frustrerad hund hoppade på min mage. Tratten var vi tyvärr tvungna att behålla på då han slickar såret så fort han bara kommer åt.

Enligt veterinären brukar hundar knappt bry sig om varken stygn eller tratt, men Texas tycks vara undantaget som bekräftar regeln. Vanligt är tydligen att man bara behöver tratt när han är ensam och obevakad, men tar vi av tratten springer han ifrån oss och kastar sig ner på rygg för att slicka. Efter några minuters jagande blir det till att sätta på tratten igen. Förhoppningsvis kliar det inte lika mycket när det läkt lite mer. Om inte annat rör det sig ju bara om tio dagar så vi ska nog överleva det också.

Nu blir det jättespännande att se om vi märker några förändringar framöver. När vi var ute imorse kissade han på andras fläckar i vanlig ordning så det beteendet är kanske befäst? Den som lever får se...

Hoppas ni alla får en underbar dag!

Kommentarer
Postat av: Linda & Azi

Åå vad kul att ni har genomfört de nu :D

2010-02-09 @ 11:57:06
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: Anna & Kompis

Vad duktiga ni har varit! Du ser så lugn och säker ut på bilderna, jag skulle säkert ha bölat för fullt... :DJag har inte varit med om en endaste hund som accepterar tratten och kanske en som inte ville tvätta såret, så Texas verkar ju fullt normal. :) Om tratten är ivägen, så finns det en form av rulle som man kan spänna runt halsen. Den brukar hundarna acceptera bättre plus att den inte gör ont när de vill ge matte/husse en puss under natten. ;) Ska se om jag hittar en bild som jag kan skicka till dig... Kompis hälsar till Texas!

2010-02-09 @ 12:29:36
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: Anna & Kompis

Jag har mailat dig en bild. :)

2010-02-09 @ 12:35:24
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: Anna & Kompis

Svar: Det funkade ju! :D Du ser ut som sinnebilden för 'calm and assertive'.

2010-02-09 @ 12:40:56
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: jannica

Åh! Jag ska kastrera Zhalle om ett par veckor :)

va bra att allt gick bra och nu kanske vi får läsa om Texas slöa dagar i soffan endast ;)Vi får se hur Zhalle gillar tratt denna gång - han stog nämligen sist han hade den på sig i 4 timmar i mammas hall (bodde hemma då) och stirra med hängigt huvud in i ett hörn... Hur mycket man än kalla och locka och släpade honom bort vägrade han röra sig - och det är inte normalt för att vara någon som Zhalle som annars skuttar och är helt galen :P2010-02-09 @ 15:21:04
URL: http://zhalleslashatlas.blogg.se/
Postat av: elsa & emma

Vad skönt att det är gjort nu ! :)

2010-02-09 @ 16:39:08
URL: http://elsahedlund.blogg.se/
Postat av: Jonna & Puff

Vad trevligt att höra att allt gick bra. Nu är det då dags för det mest spännande: att se resultatet (och om det blev nåt resultat).

2010-02-09 @ 17:19:15
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: linaa

nemen e bollarna borta... hoppas han blir lugnare nu=)

Hur e d annars då? länge sen vi hördes. kram

2010-02-09 @ 18:04:39
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Anonym

oh vad kul att du kommit igång med plugg igen:D

här går allt frammot ska sluta i salongen o börja på mitt gamla jobb igen... min rad atarta igår... kommer flytta med Tilda o luzza till fålhagen så fort min kusin flyttar hon bor o äger lgh nu men ska flytta så ja ska hyra den:D då får vi ses ofta<3

2010-02-09 @ 18:42:44
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Jimmie och Kingeling

Ojoj, Kingen försöker gömma sig under täcket efter mina "kanske borde knipsa bollar"-blickar som han fick efter jag läste detta inlägg ;)Vi hoppas på att lilla Texas inte blir för arg för kastreringen och tar ut sin vrede på dina marc jacobs ;)må gott :)

2010-02-09 @ 19:46:02
URL: http://kingeling.blogg.se/
Postat av: Fru Alfredsson & Wilda

Du skriver bra underhållande ^^ Hur många kliniker kollade du innan du bestämde dig? Det där priset var verkligen billigt! Jag menar, jag blev helt WOW! :P

2010-02-10 @ 08:41:18
URL: http://frualfredsson.blogg.se/
Postat av: Fru Alfredsson & Wilda

Oj ja, det var verkligen ett pris klippt och skuret! Wilda är än så länge på tok för ung för att börja leta kliniker men vi har pratat om att kastrera henne med sen. Problemet är väl att vi bor i en liten småstad och dom flesta veterinärer är endast enkla mottagningar så jag tror inte att dom gör några större ingrepp vilket innebär att dom få kliniker i närheten (5mils radie) förmodligen tar hutlösa priser :S Vi kanske åker enda till Årsta för att inte bli runierade :P

2010-02-10 @ 10:23:30
URL: http://frualfredsson.blogg.se/
Postat av: Fru Alfredsson & Wilda

Nej vi planerar inte att svälta henne :P Men som tidigare sagt vet jag inte om dom kastrerar på tjejer på dom mindre mottagningarna här eftersom det just är ett lite större ingrepp. Men vi ska till veterinären nästa vecka så jag får helt enkelt fråga :)

Ja, det är ofta mycket stor kritik mot kastrering av just hundar. Jag har läst att tikar löper stor risk att få både inflammation och cancer i livmodern och vi har därför valt att kastrera henne. Dessutom är vi 100% säkra på att vi inte vill valpa på henne.

2010-02-10 @ 13:30:53
URL: http://frualfredsson.blogg.se/
Postat av: Anonym

ja många dejter kommer det bli jag lovar!

2010-02-10 @ 19:40:52
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Alexandraida♥

Oj det va billigt hade vi fått betala för Revos kastrering så hade det gått på nära 5000tusen.

Gisses vilken skillnad.

Ni skall se att ni kommer märka skillnad =)

Kram

2010-02-10 @ 23:21:27
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Alexandraida♥

P,s ett tips håll koll på såret.

När jag trodde att såret hade läkt såg helt läkt och fint ut så tog vi bort tratten och gissa om lilleman började slicka så det gick upp igen =( ett tips bara.

D.s

2010-02-10 @ 23:22:27
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: MIchelle

Åhh hoppas att det blir en bra förändring för er alla :)

Jag har fått välja ut ett par stycken att ge en award till och jag valde bland annat dig så du kan hämta den på min blogg när du har tid :)

2010-02-10 @ 23:48:28
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: Elin

Här drar vi bort bollar och tänder för samma pris ser jag, :pHur går det med pluggandet förresten? :)

2010-02-11 @ 10:49:28
URL: http://elinoenso.blogg.se/
Postat av: Carina

Så skönt att allt gick bra. Hoppas att det läker snabbt så han slipper ha tratten.Du har en award att hämta på min blogg

2010-02-11 @ 20:16:59
URL: http://tysonochganget.blogspot.com
Postat av: Alexandraida♥

Hur går det me Lille Texas =)

Nyfikna på det kommande resultatet =)

Kram

2010-02-13 @ 14:32:03
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Elin

Åh, vad roligt! Jag blir faktiskt med lite sugen på att plugga.. Men eller, ja.. kanske inte! haha.Jag jobbar inom hemtjänsten här i Mantorp, som vikarie. Men jobbar varje dag nästan!

2010-02-14 @ 21:23:02
URL: http://elinoenso.blogg.se/
Postat av: Anna & Kompis

Hur mår Texas? Kikar in här vaaarje dag och hoppas på uppdatering. :) Må gott!

2010-02-14 @ 22:57:33
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: Kristina

Johan sa att han träffa på dig och att ni kastrerat texas!va skönt o ha det gjort. Klart vi ska ha en dejt snart, du kan väl höra av dig när du kan och har tid?det finns en risk att jag förlorat ditt nummer för jag bytte mobil nyligen och halva min telefonbok försvann, typiskt!Men jag e nog tillgänglig för det mesta :) lycka till på tentan kram kram kristina

2010-02-16 @ 10:20:21
URL: http://www.readmypinklips.blogspot.com
Postat av: jannica

Haha vi är lika dåliga båda två på att uppdatera våra bloggar :PNja, vi ska lägga det på is igen. Får se lite fram på våren, är så mycket annat just nu - måste ju va hemma med vovven efter ingreppet några dagar så inte Atlas och Zhalle busar järnet här hemma själva :PHaha det va väldigt traumatiskt - han hade tratt för några år sen när hans hund mellan tårna (simhuden) sprack och det va riktigt svårläkt, han var där och slickade hela tiden...

Men tratten hade han bara på sig en dag - han va helt paralyserad med den på så vi satte på en strumpa :P

2010-02-16 @ 16:20:47
URL: http://zhalleslashatlas.blogg.se/
Postat av: Molly

Ni har en adward att hämta på min blogg :)

2010-02-18 @ 17:37:43
URL: http://dreamingaboutmolly.blogg.se/
Postat av: Alexandraida♥

Vi vill ha uppdatering ju :D

2010-02-20 @ 14:58:45
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Bertil och Linda

hejhej!vi hade också tänkt att kastrera bertil, men nu blev det uppskjutet ett tag till, tur han hade;Dha en fin kväll!kramlinda o bertil

2010-02-20 @ 21:16:22
URL: http://bertilblogg.blogspot.com
Postat av: Patricia & Elwiz

Vad skönt att allt gick bra :)!

2010-02-20 @ 22:00:45
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Jonna & Puff

Jomen kom igen. Vi vill ju få veta hur livet leker med den nykastrerade hunden!

2010-02-20 @ 23:33:27
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: emma

Hej!Jag vill bara tipsa om en tävling jag la upp idag.

nödvändugt till hundar.

tuggben och bajspåsar som vinst.

va gärna med_!

http://enlitentax.blogg.se/2010/march/tavling-for-er-fyrbenta-van.html

2010-03-04 @ 17:03:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback