Förresten!

Ni har ju varit så himla bra många gånger när jag behövt lite råd och stöd. Nu tänkte jag åter be om samma tjänst. Jag surfar runt rätt mycket och letar efter lydnadsövningar och kontaktövningar som man kan göra hemma, men det är lite svårt att hitta.

Har ni några tips?
Vad gör ni för att stärka kontakten med er voffsing?
Några små knep att göra när man har en halvtimme över?
Något att tänka på under promenaden?


Alla tips mottages med enorm tacksamhet.


Dancing in the street

Kommentarer
Postat av: Anna & Kompis

Mitt tips är att börja med ett uppmärksamhetsljud. Dvs ett ljud som talar om för Texas att han ska bryta vad han än håller på med och titta på dig. Allt blir ju så mycket lättare när man har deras fulla uppmärksamhet...Bestäm dig för ett ljud (inte hans namn). Jag gör t.ex. ett "dubbelpussljud" ;). Sätt dig framför Texas med en massa smaskigt godis. Gör ljudet och ge direkt en godis. Upprepa 5 ggr. Bryt, flytta på dig (inlärningen är ofta platsberoende för vovven) och gör det igen. Texas behöver inte prestera något, utan bara få en bit godis varje gång du gör ljudet. Upprepa, upprepa, upprepa - till slut kommer han att titta på dig direkt när han hör det magiska ljudet. Belöna och beröm - från och med nu får han bara godiset när han tittar på dig. För min egen del kom blicken på mig när jag gjorde ljudet när jag stod upp och hon tittade åt ett annat håll. Så länge hon såg på mig och min hand så tittade hon bara på godisbiten och sökte inte min blick.Det var mitt tips! :)

2010-03-19 @ 23:23:53
URL: http://kompismedflock.blogg.se/
Postat av: Ida & Hanke

Håller med föregående talare :)

När jag har övat in så har jag använt klicker, för min hund vet till 100% vad det betyder och då blir träningen väldigt effektiv.

Sen har jag använt godis som är helt oslagbart, tex som kattmat på burk. Vidrigt, men mycket mycket effektivt.. :p (har använt sked så jag slipper ta i det :P)

2010-03-20 @ 12:41:21
URL: http://idahson.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

De kontaktövningarna jag brukar köra med Duke var typ lägga massa gotti på marken framför och han skulle hålla ögonkontakt hela tiden tills jag sa varsågod. Samma med att jag hade godis i handen precis framför hans nos och han skulle kolla mig i ögonen tills jag sa varsågod.

Med elwiz kör jag lite simplare grund kontaktövningar, sitter framför honom med en godis i vardera hand och sträcker ut händerna åt varsitt håll och han skall alltså kolla mig i ögonen innan han får godiset, är noga med att ge godiset från varannan hand sen så han inte börjar tokstirra på ena handen :P.För att behålla kontakten brukar jag som ovanstående, använda roliga ljud! Och extra goda godisar haha :D!

Och är han okoncentrerad under promenaden (då vi går fot) får man helt enkelt pipa till eller börja springa åt andra hållet så han lär sig att hela tiden hålla koll på mig för ett tu tre så kanske jag försvinner haha :D!Men sen tänkte jag på de att Texas är säkert i trotsåldern nu också och då hör dom ingenting xD. Då brukar man oftast få backa några steg i träningen :).

2010-03-20 @ 19:06:13
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: cecilia (med Saga & Betty)

välkommen tillbaka till bloggvärlden.

2010-03-22 @ 11:16:04
URL: http://cettcilias.blogg.se/
Postat av: Cissi

jag har tränat in ett kontaktkommando på min vovve. när jag säger "här är jag" ger han ögonkontakt. tanken från början var att använda det vid hundmöten, men vi har inte riktigt kommit så långt än. :Pnågot annat man kan göra är att hålla upp godis framför hunden och inte låta honom ta den förens man får ögonkontakt.hitta på spontana saker ute, t.ex. helt plötsligt hitta en leksak i fickan och börja fjanta runt. vara roligt så hunden vill ha kontakt och hålla sig till dig.

2010-03-23 @ 10:46:17
URL: http://ceciliakaye.blogg.se/
Postat av: Jonna & Puff

På promenader när Puff går lös gör vi rätt mycket sånt som gör att Puff själv får ha koll på oss såsom går andra håll som han på en korsning eller vänder oss tillbaka åt.Sedan är det massor av sånt att han ska "be lov" för att göra saker och ting genom att ta ögonkontakt och vänta på var så god. Vi försöker vara konsekventa, vilket vi absolut inte är. Men vi kan det i teorin iaf :)Jag måste bara säga att Puff är rätt så duktig på kontaktövningar. Hans bravur är att jag håller en godis bakom ryggen när jag sitter på golvet. Puff får till och med slicka på det lite men för att få godiset helt ska han komma och leta ögonkontakt själv - dvs lämna den mumsiga godiset och komma framför mig. Han kan även följa mitt ansikte om jag vänder ansiktet åt vänster/höger. Det roliga är att han brukar klättra på mina så att hans nos är typ 5cm från mitt ansikte typ som "jo nu är jag här då, ser inte du det :) "

2010-03-23 @ 19:56:48
URL: http://jonnax.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hej! Hittade hit via Kompis blogg. Försöker få Nanna att söka ögonkontakt genom att säga 'bra' och belöna, men är tyvärr inte tillräckligt konsekvent. Annas tips om ett uppmärksamhetsljud tar jag till mig direkt - det verkar väldigt användbart för att bryta ett oönskat beteende.

Lycka till med träningen!

2010-03-27 @ 07:09:08
URL: http://hunddagboken.blogspot.com/
Postat av: Anonym

många fina tips du fått här gumman!!!

2010-03-27 @ 14:59:16
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Ida

Jo, kattmat är ju inte så smidigt att ta med ut. :p

När jag är ute använder jag vanligt hundgodis eller skinkost på tub.. Myyycket uppskattat!

2010-03-27 @ 16:52:29
URL: http://idahson.blogg.se/
Postat av: Anna & Kompis

Sara, hur går det för dig? Drunknar du i tentor? Hur går det för dig och Texas? Vad hittar ni på för något bus? Sköt om dig och glöm inte att ta välbehövliga pauser från pluggandet lite då och då. :) Kram från Anna & Kompis!

2010-04-13 @ 22:51:07
URL: http://kompismedflock.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback