Nyhet!

Jag har nog inte nämnt detta tidigare men... I love hundägare!

Igår var jag och Texas ute på en tur när vi stötte på en kvinna med en Parson Russel Terrier. Jag och kvinnan pratade lite och gick med på att låta vovvarna hälsa. Kvinnan sa dock att hennes hund, efter att ha haft egna valpar, gärna ville uppfostra andra ynglingar.
Härligt! tänkte jag.

Vovvarna fick så hälsa och mammsen var fin med Texas, som förövrigt skötte sig exemplariskt. Kvinnan sa att hennes hund brukar vara betydligt bryskare mot valpar och att det måste vara så att hon känner att Texas har så lugn och fin energi att det inte behövs. Att hundar kan känna av det på ett annat sätt än vi människor ser det. Success!
(Ni som läser detta och tycker att det låter galet; vänligen kommentera icke! När Texas far runt som ett yrväder är det kvinnans ord jag tar till som tröst).

Som om inte det var nog har vi haft två fina hundmöten idag. Först tog vi en tur till parken på andra sidan gatan (jag försöker alltid gå dit på tider då jag tror att andra hundar kan finnas där, så knäpp är jag) för att leta vänner/kissa. Idag gav förhoppningarna utdelning då vi mötte en supertrevlig tjej med tillhörande supertrevlig chihuahua i lämplig lekstorlek. Hurra! Vi bytte nummer och ska ses oftare. Vovvarna blev bästa lekkompisar så det vill man gärna utnyttja fler gånger. Jag älskar allt som tömmer min lilla hund på energi.

Möte nummer två var alldeles nyss med grannen och västgötaspetsen Valle. Texas älskar att leka med Valle och Valle är så fin med honom. Ju fler stora förebilder Texas kan få, desto bättre. Det blev en liten runda och lite hundsnack tillsammans. Inte nog med att vi har jordens snyggaste lägenhet (och hund!), vi har supertrevliga grannar också. Valles matte är visst inne på klickerträning också så jag ska se om hon kan ge en nybörjare som jag några tips. Jag är sugen på att klicka bort Texas alla olater och är övertygad om att det kommer att gå strålande!


Jag kommer tyvärr inte åt hundbilderna så jag väljer att illustrera detta inlägg med en bild av vår då ännu ouppackade gran på nästan tre meter. Roligare bilder kommer.

Kommentarer
Postat av: Bekka

Ha en bra dag!

2009-12-08 @ 18:51:33
URL: http://supersnillet.blogg.se/
Postat av: p

så söt texas är! vad är det för ras?

2009-12-08 @ 19:09:31
URL: http://ihpm.blogg.se/
Postat av: p

jättesöt som sagt och så otroligt fint tecknad! kan itne stora hundar komma i samma färger?!

2009-12-08 @ 20:03:06
URL: http://ihpm.blogg.se/
Postat av: linaa

min mob e ur funktion. så nås på bloggen måste ses snart:) gör du på lörda el sönda?

2009-12-08 @ 21:12:24
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Patricia & Duke

åh vad mysigt med en äkta julgran!



O roligt med vänner till både dig o Texas! Duke hade dock INTE varit en så bra förebild, han är galen men snäll ^^,! De värsta olaterna han skulle kunna lära texas är: var skitglad mot allt och alla - hela tiden. Pussa ofta på matte. Sitter du tyst vid mattes sida när hon äter tillräckligt länge så får du en matbit. Snuttefiltar är världens bästa uppfinning. Kom alltid på inkallning, såvida det inte är en joggare eller en rolig jycke i närheten, eller en godisskål mitt i vägen! :D

2009-12-08 @ 21:46:40
URL: http://dukesdagbok.blogg.se/
Postat av: MIchelle

Köpte mössan på fyra tassar i Linköping och Tigger försöker faktist bita sönder den haha :)

2009-12-08 @ 22:45:34
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: p

nja, dom har inte så fina tassar och den mörka nosen som jag älskar :)



har haft hund hela mitt liv, både egen och hos mina föräldrar men efter att min hund gick bort har jag varit ensam... Nu passar det tyvärr inte att vi köper hund, vi hyr lägenhet och det är förbjudet med djur här

2009-12-09 @ 00:38:44
URL: http://ihpm.blogg.se/
Postat av: Carina

Vad kul att ni träffar nya kompisar i lagom storlek. Ett tag när Tyson var valp så träffade vi bara på stora hundar och det blir inte samma sak som att leka med en jämnstor kompis.

2009-12-09 @ 10:28:30
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: p

jag vet, hade älskat att ha en hund igen men vi ska på visning idag så bara att hålla tumamrna:)

2009-12-09 @ 11:22:32
URL: http://ihpm.blogg.se/
Postat av: Elin

Hahaha, ja jag vet. Men han kan faktiskt gå ner i andra trappor, men i våran här så verkar han ha en spärr. (ska tillägga att han ligger nedanför och gråter nu, så bäst jag skyndar mig) Men det hjälper liksom inte även om man står och lockar på honom. lägger massa godis, tar fram matskålen med massa mat i, osvosv! jag har tillochmed provat att ta på honom kopplet och bara gå ner, som vi gör med andra trappor. Men ikke!



Någon dag släpper det väll för honom! i hope..

2009-12-09 @ 11:39:38
URL: http://elinoenso.blogg.se/
Postat av: Victoria ♥

neejj va söt liten vovve i headern:D

2009-12-09 @ 12:01:50
URL: http://natdhasis.blogg.se/
Postat av: Patricia & Duke

Då kan Texas lära Duke att inte tigga oså kan Duke lära Texas inkallning ;)!

2009-12-09 @ 12:12:37
URL: http://dukesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback